JF-LOGO

Zašto je dezinfekcija ozonom toliko učinkovita?

Zašto je dezinfekcija ozonom toliko učinkovita?

Dezinfekcija ozonom automobila postala je ključni korak u održavanju čistoće, higijene i sigurnosti unutrašnjosti vozila. Ovaj proces, koji koristi plinski ozon (O3), osigurava potpunu eliminaciju neugodnih mirisa, bakterija, virusa i alergena, pružajući svježinu i čistoću bez upotrebe jakih kemikalija.

Što je Dezinfekcija Ozonom?

Dezinfekcija ozonom je postupak koji koristi plin ozon za čišćenje i dezinfekciju unutrašnjosti automobila. Ozon je oblik kisika (O2) koji se sastoji od tri atoma kisika (O3) i poznat je po svojoj moći uništavanja mikroorganizama. Kada se generira u kontroliranim uvjetima, ozon postaje snažan oksidans koji može prodrijeti u materijale i uništiti bakterije, viruse, gljivice i druge patogene organizme.

Kako Funkcionira Proces Dezinfekcije Ozonom?

Proces dezinfekcije ozonom započinje korištenjem specijaliziranog generatora ozona. Ovaj uređaj proizvodi ozon iz kisika (O2) u zraku putem električnog pražnjenja ili koristeći UV svjetlost. Generirani ozon se zatim uvodi u unutrašnjost automobila putem sonde ili cijevi.

Kada ozon uđe u unutrašnjost vozila, on reagira s mikroorganizmima prisutnim na površinama i u zraku. Oksidacijski potencijal ozona razgrađuje stanične membrane mikroorganizama, uništavajući njihovu sposobnost reprodukcije i preživljavanja. Kao rezultat toga, bakterije, virusi, plijesni i druge štetne tvari se eliminiraju.

Koliko Traje Proces Dezinfekcije Ozonom?

Trajanje procesa dezinfekcije ozonom može varirati ovisno o veličini i stanju vozila, kao i o jačini kontaminacije i neugodnih mirisa. Uobičajeno, proces može trajati između 30 minuta do 2 sata.

Prvo, vozilo se mora temeljito očistiti kako bi se uklonile površinske nečistoće i otpaci. Nakon toga, generiranje ozona i distribucija unutar vozila mogu trajati od nekoliko desetaka minuta do nekoliko sati, ovisno o potrebnom intenzitetu dezinfekcije.

Prednosti Dezinfekcije Ozonom za Automobil

  • Potpuna dezinfekcija: Dezinfekcija ozonom osigurava potpunu eliminaciju bakterija, virusa, gljivica i drugih mikroorganizama, osiguravajući čistu i sigurnu unutrašnjost vozila.
  • Uklanjanje neugodnih mirisa: Ozon efikasno neutralizira neugodne mirise izazvane pušenjem, kućnim ljubimcima, hranom ili drugim uzrocima, ostavljajući svježinu i ugodan miris.
  • Bez upotrebe kemikalija: Proces dezinfekcije ozonom ne zahtijeva upotrebu jakih kemikalija, što ga čini sigurnim za ljude i okoliš.
  • Dubinsko čišćenje: Zahvaljujući svojoj sposobnosti prodora u najskrivenije dijelove unutrašnjosti automobila, ozon osigurava temeljito čišćenje bez ostataka.

Zaključak

Dezinfekcija automobila ozonom predstavlja učinkovit i siguran način održavanja čistoće, higijene i sigurnosti unutrašnjosti vozila. Ovaj proces, koji koristi plinski ozon za uništavanje mikroorganizama i neutralizaciju neugodnih mirisa, pruža sveobuhvatno rješenje za vlasnike vozila koji žele osigurati zdravu i ugodnu vožnju.

Dezinfekcija unutrašnjosti automobila ozonom
Dezinfekcija unutrašnjosti automobila ozonom

KONTAKTIRAJTE NAS

VAŠE ZADOVOLJSTVO NAŠ JE PRIORITET

Ukoliko želite da vaše vozilo bude tretirano na najbolji mogući način, ne ustručavajte se kontaktirati tvrtku Josipa Ferenčića.

DOGOVORITE TERMIN / ZATRAŽITE PONUDU